خدمات الکترونیکی
گزارش فساد و شکایات
X
سه شنبه, ۱۱ دی ۱۴۰۳ ۱۷۴
چچ

سیستان و بلوچستان، نقطه عطفی در سرعت اجرای پروژه ها رقم زد

پیشرفت پروژه مس جانجا؛ 5درصد بیش از برنامه زمان بندی

ابَر پروژه احداث کارخانه کنسانتره مس جانجا، 5درصد بیش از برنامه زمان بندی شده، پیشرفت حاصل کرده است.

پیشرفت پروژه مس جانجا؛ 5درصد بیش از برنامه زمان بندی

به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، پروژه احداث کارخانه کنسانتره مس جانجا از ابتدای سال جاری به شرکت مهندسی فکورصنعت تهران ابلاغ شده و هم‌اکنون در حال اجرا است. این کارخانه، پس از بهره‌برداری، سالانه ۱۶ میلیون تن خوراک، وارد بخش سنگ‌شکن (کراشر) و ۱۳۰ هزار تن کنسانتره مس با عیار ۲۶درصد، تولید می‌کند.

مدت زمان اجرای این پروژه ۴۵ ماه تعیین شده که شامل ۳۳ ماه برای عملیات اجرایی و دوازده ماه برای دوره گارانتی، راهبری و نظارت در نظر گرفته شده است.

فرخ غریبی، مدیر کارگاه بخش احداث کارخانه تغلیظ مجتمع معدنی مس جانجا با اعلام مطلب فوق، تصریح کرد: بر اساس برنامه زمانبندی، پیشرفت پروژه‌ی این بخش تا تاریخ کنونی حدود ۴.۲ درصد برنامه ریزی شده ‌بود، اما خوشبختانه با پیشرفت ۹.۲ درصدی، حدود ۵ درصد جلوتر از برنامه زمان‌بندی است.

وی تاکید کرد: در صورت ادامه این روند، پروژه در زمان مقرر تکمیل خواهد شد.

غریبی اظهار داشت: در این منطقه از استان سیستان و بلوچستان تاکنون پروژه‌ی صنعتی با این مقیاس اجرا نشده و طبیعی‌ست که اجرای نخستین پروژه‌های صنعتی معمولاً با چالش‌هایی مانند کمبود تجهیزات، نبود زیرساخت های لازم و آشنایی مردم منطقه با شرایط پروژه همراه است اما در همین حال وجود مردم خونگرم و همراه، مسیر رفع چالش های اجرای طرح را همواره کرده است.


اشتغال 322نفری

مدیر کارگاه بخش احداث کارخانه تغلیظ مجتمع معدنی مس جانجا، گفت: در حال حاضر، ۳۲۲ نفر به‌طور مستقیم در این بخش از پروژه مشغول به کار هستند که ۱۱۰ نفر آن‌ها نیروهای بومی منطقه‌ هستند از سوی دیگر با هدف مشکل کمبود نیروی فنی و صنعتی کافی در منطقه، فرآیند آموزش نیروهای محلی در چند مرحله در حال اجرا است.

وی ادامه داد: یکی از مراحل، آموزش حین کار است که در آن نیروها در کنار استادکاران بخش‌های مختلف (مانند مکانیکال و…) آموزش‌های عملی می‌بینند. پس از طی دوره آموزشی، این افراد می‌توانند از کارگر ساده به نیروی فنی و حتی سرپرست ارتقا پیدا کنند.

علاوه بر این، بخشی از قرارداد پروژه به آموزش‌های رسمی اختصاص دارد. در این مرحله، استادان متخصص به محل پروژه دعوت شده یا نیروهای منتخب برای آموزش‌های تخصصی به پروژه‌های مشابه در داخل یا خارج از کشور اعزام می‌شوند.

وی تاکید کرد: هدف این است که هنگام راه‌اندازی کارخانه، تمامی نیروهای موردنیاز از افراد بومی منطقه تأمین شوند.

غریبی تاکید کرد: اجرای این پروژه، تأثیرات قابل‌توجهی بر اشتغال‌زایی، ارتقای مهارت‌های فنی و توسعه اقتصادی و صنعتی منطقه و سبب ایجاد تحول در آن خواهد داشت. علاوه بر این، حضور صنعت در این منطقه به بهبود معیشت و رفاه اجتماعی مردم کمک خواهد کرد.

وی یادآور شد: چنین فرآیندی پیش‌تر در استان‌هایی مانند خوزستان و کرمان نیز تجربه شده است، جایی که ورود صنعت موجب پرورش نیروهای متخصص و رشد و توسعه منطقه شد.

ابرپروژه معدنی و صنعتی مس جانجا، با چشم‌انداز احداث کارخانه ۱۳۰ هزارتنی کنسانتره مس و سپس ۳هزار تنی کاتد مس، با حمایت ایمیدرو و راهبری شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) و نیز همراهی شرکت‌های بزرگ و توانمند معدنی و صنعتی کشور؛ شامل گل‌گهر، چادرملو، گهرزمین، تجلی توسعه معادن و فلزات و سرمایه‌گذاری غدیر در حال اجراست و این شرکت‌ها سهامداران شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا را تشکیل می‌دهند.

منبع: روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزت

آدرس کوتاه شده: