خدمات الکترونیکی
گزارش فساد و شکایات
X
شنبه, ۱۲ بهمن ۱۳۹۲ ۲۵۹۴
چچ

همزمان با دهه فجر و با حضور قائم مقام ومعاون وزیر صنعت معدن و تجارت صورت گرفت:

تولید آزمایشی کارخانه کلوخه سنگ آهن بافق

تولید آزمایشی کارخانه کلوخه سنگ آهن(آگلومراسیون) بافق همزمان با آغاز ایام دهه فجر و با حضور قائم مقام وزیر صنعت معدن و تجارت ،رییس هیات عامل ایمیدرو و استاندار یزد صورت گرفت.

تولید آزمایشی کارخانه کلوخه سنگ آهن بافق

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، محصول این کارخانه ماده اصلی تولید فولاد به روش کوره بلند محسوب می شود که در کنار دست معدن سنگ آهن چغارت واقع شده است. این معدن که در بلوک بافق در استان یزد واقع شده نخستین معدن سنگ آهن کشور به شمار می آید که در 40 سال گذشته تامین خوارک اصلی کوره بلند ذوب آهن اصفهان را بر عهده دارد. ظرفیت تولید کارخانه آگلومراسیون بافق 800هزار تن کلوخه سنگ آهن در سال است که با سرمایه گذاری 75 میلیارد تومانی زمینه اشتغال 400 نفر به صورت مستقیم را فراهم آورده است.

مهدی کرباسیان در این مراسم با اعلام اینکه یکی از حلقه ای اصلی صنعت فولاد در این منطقه همزمان با ایام دهه فجر راه اندازی شد ، خاطر نشان کرد: تکمیل کردن این کارخانه در شرایطی که پیمانکار خارجی طرح را به صورت نیمه کاره رها کرده بود قابل تقدیر است.

وی افزود: تحقق برنامه بومی سازی ، رشد دانش شرکت های داخلی ، توسعه اشتغال و همچنین حرکت به سمت کامل کردن حلقه صنعت فولاد در منطقه را از ویژگی های بارز کارخانه آگلومراسیون بافق دانست. همچنین محمد جواد عسگری مدیر عامل شرکت آهن مرکزی ایران نیز ، رها شدن طرح در مرحله 65 درصد و تکمیل آن بدون حضور شرکت خارجی و نبود نقشه های مهندسی را از دشواری های تکمیل این طرح دانست و تصریح کرد: خوشبختانه با تلاش مشاور و پیمانکار داخلی کارخانه آماده تولید شده است.

معدن بافق شرکت سنگ اهن مرکزی ایران ابتدا فعالیت خود را با تولید سنگ آهن دانه بندی آغاز کرد به طوری که به سبب ویژگی های منحصر به فرد ماده معدنی، محصول تولیدی بدون نیاز به کانه آرایی ، روانه کوره ذوب آهن اصفهان می شد. شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در سال 1382 نیز تولید کنسانتره را کلید زد و هم اینک نیز تولید آگلومراسیون را عملی ساخته است. این شرکت هم اینک از 3.2 میلیون تن ظرفیت تولید کنسانتره ، 3 میلیون تن محصول دانه بندی و 800هزار تن کلوخه سنگ آهن برخوردار است.

پیش از راه اندازی این کارخانه ، کلنگ ساخت کارخانه جدید تولید کنسانتره سنگ آهن نیز به زمین زده شد. این طرح که قرار است در مدت 30 ماه به اتمام برسد از ظرفیت تولید 2 میلیون تن کنسانتره برخوردار خواهد شد. مشخصه بارز این طرح استفاده از باطله های سنگ آهن معادن این ناحیه است به طوریکه قادر است کنسانتره 68 درصد با فسفر کمتر از 5 دهم درصد تولید کند. علاوه بر این طرح 5 میلیون تنی تولید گندله سنگ آهن نیز در این منطقه آغاز شد و قرار است در مدت 36 ماه و با سرمایه حدود 220 میلیون یورویی راه اندازی شود.
رییس هیات عامل ایمیدرو در این برنامه ، حمایت این سازمان و دولت از طرح های توسعه بخش معدن و صنایع معدنی در تکمیل حلقه ارزش افزوده را یادآور شد و اظهار داشت: حمایت برای تامین مالی و خرید ماشین آلات برنامه های اصلی ایمیدرو در این حوزه است.

وی با اشاره به دریافت مجوز ساخت کارخانه 1.5میلیون تنی فولاد در اطراف کارخانه آگلومراسیون بافق گفت: با تحقق چنین برنامه ای شاهد تکمیل شدن زنجیره تولید مواد اولیه تا محصول شمش فولاد خواهیم شد.

کرباسیان همچنین همراه احمد دوست حسینی قائم مقام وزیر صنعت معدن و تجارت در جلسه مشترک با استاندار یزد و مسوولان سازمان حفاظت محیط زیست ، دیوان محاسبات کشور ، مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران ، سازمان صنعت معدن و تجارت استان یزد گفت : با توجه به کم آب این استان ، یکی از بهترین انتخاب ها استفاده از توانمندی های معدنی استان یزد است. به گفته وی ، با تعامل بین این نهادها برای مشخص کردن محدوده های معدنی و انجام ژئوفیزیک هوایی ، می توان پایه جدیدی برای سرمایه گذاری و توسعه های آتی این منطقه و کشور ایجاد کرد.
همچنین در این برنامه هتل شرکت سنگ آهن مرکزی( بافق) نیز با حضور مقامات افتتاح گردید

آدرس کوتاه شده: