خدمات الکترونیکی
گزارش فساد و شکایات
X
سه شنبه, ۲۴ اسفند ۱۳۹۵ ۹۳۱
چچ

دستیابی به 20 محدوده اکتشافی جدید توسط ایمپاسکو

شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) در سال 95 به 20 محدوده اکتشافی جدید دست یافت.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در سال 95 با نهایی سازی مطالعات پهنه های اکتشافی در اختیار، در استان های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، زنجان و مازندران به مساحت مجموع 44 هزار کیلومترمربع، دریافت مجوزهای اکتشاف و برنامه ریزی فعالیت های مرتبط را در دستور کار قرار داده که عمده این پتانسیل ها مرتبط با ذخایر پلی متال (فلزات غیر آهنی) است.

دستیابی به 20 محدوده اکتشافی جدید توسط ایمپاسکو

این شرکت در راستای توسعه فعالیت های مرتبط با اکتشاف در مراحل بعدی، موفق به دریافت 12 فقره پروانه اکتشاف و 3 فقره گواهی کشف جدید در زمینه های اصلی فعالیت اجرایی خود شده است.

میزان حفاری انجام شده در سال جاری تا پایان بهمن ماه معادل 22 هزار متر حفاری مغزه گیری بوده که از این میزان به ترتیب در حوزه های سنگ آهن، زغال سنگ و پلی متال به ترتیب معادل 12350 متر، 5300 متر و 4350 متر است.

تاکنون 19 گزارش نهایی نیز تهیه شده و به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان های مربوطه برای دریافت گواهینامه های کشف شده ارسال شده که نسبت به میزان برنامه های تدوین شده در ابتدای سال، 65 درصد پیشرفت حاصل شده است. محقق نشدن کامل آن به دلایلی نظیر واگذاری معادن سنگ آهن به بخش خصوصی، حذف اکتشافات تکمیلی یا حذف اولویت اکتشاف زغال سنگ از فعالیت جاری بوده و با توجه به اهداف شرکت مبنی بر بهره گیری از توان بخش خصوصی حتی از مرحله اکتشاف، اولین مورد از این اقدام با تهیه اسناد مزایده به نتیجه رسیده که در مرحله ابلاغ به برنده است.

لذا از برنامه اصلی شرکت در سال آتی، بهره گیری از توان بخش خصوصی در طرح اکتشافی است که با ارایه محدوده های جدید در بخش طلا و مس ادامه خواهد یافت.

از سوی دیگر، شرکت با آزاد سازی بالغ بر 300 محدوده ثبتی پس از جمع بندی و انجام سیستماتیک مراحل 1 و 2 اکتشاف در آن محدوده ها، ضمن کاهش مساحت، بستر مشارکت بخش خصوصی با اهداف غیر فلزی در این نواحی را فراهم کرده است.

افزایش رشد تولید واحدها

شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در معادن زیر مجموعه خود در سال 95 توانسته در مجموع 829 هزار و 833 تن خاک روی، 51 هزار و 841 تن کنسانتره فسفات، 14 هزار و 479 تن کنسانتره آهن و 7 هزار و 127 تن کنسانتره نفلین سینیت، 340 کیلوگرم شمش طلا، یک میلیون و 241 هزار و 880 تن سنگ آهک دانه بندی، 2 هزار و 185 تن کنسانتره سرب، 158 هزار و 269 تن کک متالوژی و 8 هزار و 126 تن فروکروم آلیاژی تولید کند.

این شرکت علاوه بر محقق ساختن برنامه ها در سال 95، در مجتمع انگوران 28 درصد، مجتمع فسفات اسفوردی 12 درصد، مجتمع نفلین سینیت کلیبر 26 درصد، مجتمع سنگ آهک پیربکران 4 درصد، مجتمع فروکروم جغتای 49 درصد، مجتمع سرب نخلک 58 درصد و مجتمع طلای موته 59 درصد رشد تولید داشته است.

طرح های تجهیز برون سپاری

4 طرح تجهیز برون سپاری شده ایمپاسکو از جمله تجهیز معدن زغال سنگ بلوک 1 پروده شرقی طبس، تجهیز معدن زغال سنگ بلوک های 2 و 3 پروده شرقی طبس، تجهیز ذخایر شورابه قم و نیز طرح تجهیز معادن مس سمنان با برآورد میزان سرمایه 870 میلیارد تومان با مالکیت شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در مرحله اجرا و عقد قرارداد است.

برنامه برون سپاری 3 طرح تجهیز از جمله تجهیز معدن زغال سنگ حرارتی کوچکعلی شمالی، تجهیز ذخایر شورابه ترود و تجهیز معادن پلی متال کوه دم سمنان با برآورد میزان سرمایه 570 میلیارد تومان با مالکیت شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در مرحله جذب سرمایه گذار است.

برنامه برون سپاری 6 طرح تجهیز سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به نمایندگی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با برآورد میزان سرمایه لازم 690 میلیارد تومان با مالکیت ایمیدرو در مرحله جذب سرمایه گذار قرار دارد.

طرح های مذکور شامل تجهیز معدن زغال سنگ بلوک 3 پروده 4 طبس، احداث کارخانه سولفات پتاسیم خور و بیابانک، تجهیز معدن و احداث کارخانه فرآوری باریت مهدی آباد، احداث کارخانه تولید کلرید کلسیم و اکسید منیزیم خور و بیابانک، کارخانه آهک صنعتی و محصولات جانبی در استان لرستان و طرح گردشگری مجتمع پتاس خور و بیابانک است.

10 طرح تجهیز برون سپاری شده سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به نمایندگی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با برآورد میزان سرمایه لازم 4655 میلیارد تومان با مالکیت ایمیدرو توسط سرمایه گذار به عنوان طرف دوم در مرحله اجرا و انعقاد قرارداد قرار دارد.

این طرح ها شامل تجهیز معدن زغال سنگ بلوک 4 پروده 4 طبس، تجهیز معدن زغال سنگ خمرود، احداث کارخانه سود کاستیک خور و بیابانک، تجهیز معدن و احداث کارخانه سرب و روی مهدی آباد، تجهیز معادن 5 و 6 سنگ آهن گل گهر، احداث کارخانه سنگبری آذربایجان غربی، احداث کارخانه فرآوری سنگ آهن میشدوان و آنومالی شمالی، احداث کارخانه آهن اسفنجی بافق و احداث کارخانه فرآوری هماتیت جلال آباد است.

طرح های تجهیز راه اندازی شده در سال 95

احداث زغال شویی سوادکوه، احداث کارخانه فرآوری هماتیت جلال آباد و تجهیز معدن و احداث کارخانه آنتیموان سفیدابه از جمله طرح های تجهیز معادن است که در سال 95 راه اندازی شده و آماده افتتاح است.

هدف از راه اندازی این طرح ها، تولید سالانه 320 هزار تن کنسانتره زغال سنگ کک شو، 520 هزار تن کنسانتره سنگ آهن از باطله های هماتیتی و نیز تجهیز معدن و احداث کارخانه با هدف تولید سالانه 100 تن شمش آنتیموان است.

میزان سرمایه گذاری انجام شده در این طرح ها 221 میلیارد تومان است. همچنین، فرآوری سنگ آهن از باطله های هماتیتی با سرمایه گذاری بخش خصوصی و حمایت ایمیدرو صورت پذیرفته است.

مزایده ها و مناقصه های برگزار شده

در سال جاری، 51 فقره مزایده و 37 فقره مناقصه توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران برگزار شده است.

مزایده ها در قالب واگذاری راهبری معدن و تولید و فروش کنسانتره در مجتمع سرب نخلک، فروش کنسانتره نفلین سینیت و فسفات اسفوردی، فروش آلیاژ فروکروم جغتای، سنگ آهن، محصولات پتاس، فروش ماده معدنی سولفوره انگوران، فروش کلوخه اکسید روی و باریت مهدی آباد و غیره بوده است.

همچنین مناقصات از قبیل خرید کرومیت، انجام عملیات حفاری و چاه پیمایی، آماده سازی و استخراج ماده معدنی، جذب سرمایه گذار و غیره در سال 95 صورت گرفته است.

منبع: روابط عمومی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران

آدرس کوتاه شده: