خدمات الکترونیکی
گزارش فساد و شکایات
X
دوشنبه, ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ ۱۰۰۶
چچ

استقبال ایمیدرو از واگذاری پروژه های اکتشافی به سرمایه گذاران


مدیر اکتشاف ایمیدرو گفت: این سازمان، از واگذاری پروژه های اکتشاف معادن به سرمایه گذاران بخش خصوصی داخلی و طرف های خارجی استقبال می کند.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، علی اصغرزاده در جمع فعالان بخش خصوصی در حوزه معدن و صنایع معدنی افزود: تهیه مواد معدنی مورد نیاز کشور و اجرای فعالیت های اکتشافی و نیز تهیه طرح های اکتشافی برای ارایه به سرمایه گذاران، جزو سیاست های ایمیدرو است.

استقبال ایمیدرو از واگذاری پروژه های اکتشافی به سرمایه گذاران

وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران بر روی کمربند کوه زایی آلپ- هیمالیا واقع شده و این مسیر، به عنوان بهترین پهنه کانی زایی در سطح جهان شناخته می شود.
مدیر اکتشاف سازمان ایمیدرو گفت: این سازمان روی 80 پروژه اکتشافی درحال فعالیت است که آنها بیشتر در مناطق مرزی شرق کشور واقع شده و ساکنان آن به عنوان مناطق محروم محسوب می شوند.
وی یادآور شد: ایمیدرو با فعال سازی بخش معدن و صنایع معدنی، درصدد رفع محرومیت از مناطق دور افتاده کشور و نیز فراهم آوردن زمینه اشتغال بومی در مناطق یاد شده است.
به اعتقاد اصغرزاده، زنجیره اکتشاف به خوبی هدایت نمی شود و دلیل اصلی آن، فقر دانش است و این ضعف در بخش سخت افزاری هم وجود دارد و فناوری معدنی در ایران چندان کارآمد و به روز نیست.
وی نبود امکانات پیشرفته و ضعف همکاری سازمان های مرتبط با حوزه اکتشاف معدنی را خاطرنشان ساخت و گفت: فعالیت در حوزه معدن با فناوری های جدید در ایران هزینه بر و دشوار است.
اصغر زاده لزوم بهره گیری از شرکت های خارجی توانمند در بخش معدن و صنایع معدنی را ضروری دانست و اضافه کرد: چنانچه این فناوری ها در داخل بدون حضور این شرکت ها برای پیشبرد پروژه ها مورد بهره برداری قرار گیرند، با مانع روبرو می شوند.
وی ادامه داد: از جمله چالش های بخش معدن وصنایع معدنی«رعایت نکردن استانداردهای جهانی»، «نبود شرکت های تخصصی» و «مشخص نبودن فهرست بهای اکتشافی» است. نبود فهرست بها موجب شده شرکت های تخصصی قوی در این بخش شکل نگیرد و علاوه برآن، این بخش از مانع تراشی سازمان های معارض دچار آسیب است.

وی همچنین افزود: امروز بخش معدن و صنایع معدنی با دشواری های خاصی روبرو است وگاهی مشاهده می شود که با وجود صدور پروانه بهره برداری، برخی نهادها با اجرای عملیات اکتشاف مخالفت می کنند.
عرضه مزایده ای پهنه های بزرگ اکتشافی
براساس این گزارش، حسام مقدم علی، مدیر اکتشاف شرکت تهیه و تولید موادمعدنی ایران (وابسته به ایمیدرو) اظهار داشت : حوزه اکتشاف نیازمند فعالیت های توسعه ای و تزریق منابع است.
به اعتقاد وی، سیاست کلان دولت این است که دیگر بنگاه داری نکند و بخش خصوصی وارد میدان شود.
این متخصص بخش معدن یادآور شد: برای توسعه اکتشاف موانعی وجود دارد و هزینه استفاده از فناوری های روز در این بخش بالاست.
وی گفت: دانشگاه ها به ارتقای دانش خود در عرصه معادن بی توجهی کرده اند، درحالی که می توان از این بستر برای توسعه همکاری ها بهره گرفت .
مقدم علی افزود: اکنون محدوده های بزرگی در قالب پهنه های اکتشافی شناسایی شده که اکتشاف عمومی آن تا حدودی پیش رفته است.
مدیر اکتشاف شرکت تهیه و تولید موادمعدنی ایران خاطرنشان کرد: قرار است این پروژه ها از راه مزایده عرضه شود و درنتیجه مشارکت فعال بخش خصوصی در این زمینه ضروری است.
به گزارش ایرنا، براساس تفاهمنامه امضا شده بین سازمان های ایمیدرو و زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و معاونت امور معادن وصنایع معدنی وزارت صنعت، معدن وتجارت در اواخر آذرماه 1393، قرار است در چندین مرحله 250 هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور تحت اکتشافات معدنی قرار گیرد.
ایران با داشتن 68 نوع ماده معدنی در بین 10 کشور شاخص معدنی جهان جای دارد.
پیش از آغاز به کار دولت یازدهم میزان ذخایر معدنی شناسایی شده کشور بالغ بر 57 میلیارد تن اعلام شد که از این رقم حدود 37 میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است .
ارزش ذخایر قطعی معدنی حدود 770 میلیارد دلار برآورد شده بود، اما توسعه فعالیت های اکتشافی در این بخش ضمن افزایش ذخایر، ارزش معدنی آن نیز بسیار فراتر از این رقم است.
منبع: ایرنا

 

آدرس کوتاه شده: